8 Ocak 2014 Çarşamba

Solo show at Pasaj.

Geldik, Yoktunuz.

Özgür Demirci
Açılış |16.01.2014
Saat | 18:30

Geldik_yoktunuz_gorsel

Geldik, yoktunuz.
Sergi Tarihleri |17.01.14 – 09.02.14
“Geldik, yoktunuz.”, ışık ve ses kullanımına dayalı interaktif ve mekânsal bir yerleştirmedir. Bu yerleştirme, izleyicinin fiziki katılımıyla anlam kazanarak, birlikte eylem yapma, katılımcılık ve kolektif hareket etme üzerine tekrar düşündürmeyi amaçlar.Özellikle beden ve bedensel katılımının etkilerine odaklanan bu çalışma, bireylerin katkısıyla biçimlenen kitlenin gücünü gösterebilmek ve gözlemlemek üzerine sembolik bir düzenektir.Demirci, kolektif bilinç anlayışını temel alarak, sergi mekânını kamusal eylem platformuna çevirmeyi hedefleyen bu interaktif ışık yerleştirmesinde,  bir arada olmak, katılımcılığın gücü gibi tanıdık kavramları–bizzat fiziksel deneyim ile düşündürmeyi/hissettirmeyi amaçlıyor ve izleyiciyi bu kolektif eylemi oluşturmaya ve deneyimlemeye davet ediyor.

Pasaj 
PASAJ, bağımsız bir sanatçı inisiyatifidir. Sosyal içerikli proje odaklı ve disiplinlerarası etkinliklerle İstanbul sanat ortamında yerli ve yabancı sanatçılar ile birlikte çalışır. Sanatçıların işlerini üretip sergileyebilecekleri, seyirci ve katılımcılarla paylaşıp tartışabilecekleri bir alandır.
www.pasajist.com
Adres: Banker Sokak, No: 6B Galata, Beyoğlu, İstanbul
(Ot Cafe altı)
Ziyaret gün ve saatleri
Cuma – Pazar
14:00- 19:00


English


We came, but you weren’t there.
Özgür Demirci
Opening |16.01.2014
Time | 18:30
We came, but you weren’t there.
Exhibition Dates |17.01.14 – 09.02.14

“We came, but you weren’t there.” is a site-specific work based on sound activated interactive light installation. The aim of the installation is to invite audience to think about protesting, participation, and behaving collectively by their physical attendance. This work is a symbolic installation to show and observe the power of mass, especially focusing on body and physical interaction of individuals. Demirci, turns exhibition space into public action space based on collective consciousness. Demirci invites audience to think and feel about the power of familiar concepts like coexisting and participation with individuals’ attendance in this light and sound installation.

Pasaj
It is a non-profit artist initiative organized to support artists who do not wish to perform in commercial art platforms. It is an area where artist and artist groups can create, show, share and discuss their work with audiences and participants.
www.pasajist.com
Address: Banker Sokak, No: 6B Galata, Beyoğlu, İstanbul
(Downstairs of Ot Cafe)

Visiting days and hours
Friday – Sunday
2:00 pm – 7:00 pm

Hiç yorum yok: